Nagy(i)kaland

Pancsamama nagyikalandjai Gyöngyömpipivel

Dorkádiák 17.

" - Anya! Úgy hiányzik a Pancsamama! Menjünk el hozzá!

- Dorka, most nem tudunk repülőre szállni.

- Jó, akkor menjünk gyalog, vagy biciklivel! "

 

Arany-alany-hiány

Ülök a gép előtt, hallgatom a vasárnap délelőtt hangjait: a szomszédasszonyom klopfolja a húst, de olyan erővel, hogy attól tartok kilyukad a nappalink fala. Tati zenét hallgat fent az emeleten, néha le-le kajabál, kérdez valamit és lefelé jövet megjegyzi, azt hitte, összedől a ház. Lehet, hogy nekem is húst kéne vernem terápiás főzés gyanánt? Szabadalmaztatom.

Sokan kérdezték, miért nem írom a Nagyikalandokat. A válaszom egyértelmű. Nincs itthon az aranyalanyom. Folytatom, de másodkézből hallott- történt dolgokkal. Folytatom, mert valahol kiadhatom magamból az ambivalens érzéseimet. Viaskodik a lelkem-szívem az eszemmel.  Tudom, anyud mellett a helyed, apával együtt. Tudom, ott angolhonban nyelveket tanulsz, világot látsz, jobban élhetsz. Tudom.

Haragszom a világra, a rendszerre, az ország vezetőire. Családokat szakítanak szét, elengedik a fiatalokat. Ki marad? Miért engedjük és mit  tehetünk? Pár embertől hallottam: miért mennek ki külföldre, nem szeretik a hazájukat? Azoknak felelem, menjenek el a boltba, próbáljanak ételt, ruhát venni és hazaszeretettel fizetni.

Apával felültetek a repülőre. Széttártad a karodat és a "diszkrét" hangodon elrikkantottad magad: Apaa! Repülüüünk! Anya várt a reptéren, megláttad és sikítoztál örömödben, este pedig az új ágyacskádba zuhantál bele. Azóta eltelt egy bő hónap, megjártad a csodaszép parkokat, kipróbáltad a játszótereket. Óvónő vagyok, tudom, hogyan kell, kellene egy szipiszupi játszótérnek kinézni. Hát, ez szipi is, szupi is, a fényképek alapján. Érzékeltetésképpen a képeket látva megjegyezte az egyik kedves barátnőm:Mi ez? Űrhajóskiképző?

Anya dolgozik, recepciós, apa főállásban rád vigyáz és alkalmi munkákat vállal. Állítólag szeretsz boltba járni, a boltosnénik kedvence vagy. Mindenkinek hangosan köszönsz. Barátkozol, ragad rád az angol nyelvismeret.

Volna egy varázsszemüvegem , hogy lássalak, mindig az orromon lenne.

Üzenet :Olvassátok a VÉRNAGYI című fejezetet, azt szorozzátok be 100-al, és ehhez tartsátok magatokat.

Aki bántani merészeli az unokámat, velem gyűlik meg a baja nem érdekel senki és semmi!!! Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, az öltözzön fel alaposan, mert megruházom! Nna! Érthető voltam?

Szó, mi szó, hiányoztok.

Cimkefelhő
Feedek
Megosztás
Legfrissebb hozzászólások
 • Pannus: Kedves Hajni! pancsi2@vipmail.hu
  (2012-09-20 14:43:50)
  Repülő
 • HHajnalka: Kedves Pannus, hogyan tudom Önt e-mailen utolérni? Fontos lenne.

  Hajni
  (2012-09-19 21:36:05)
  Tejbegríz és bicikli
 • Gáborné Hevesi Márti: Jajj, Pancsika, ez olyan szépen leírtad, hogy elbőgtem magam!! De nagyon szeretnék én is megöregedni szépen, és látni a kis cserfes unokáimat, remélem olyanok lesznek, mint a Dorka, aki tündéri, épp, mint a nagymamája! Jók a génjei, na! :) Puszi, és nagy ölelés.Márti, Algyőről.:)
  (2012-07-06 11:06:45)
  Dorkádiák 14.
 • Lindi: Nem hiába szeretlek én!!!! :))) <3
  (2012-06-06 15:00:47)
  Arcpoétika
 • fruzsina: Már ezért megérte a "táncolóba" hordani a lányt. :)

  (2012-01-22 21:58:42)
  Csuhajjja!!!
 • Banyuka: Szerintem tudnak. :))

  (2012-01-01 01:21:12)
  Dorkarácsony
 • Zoltánné: Panaszkodnak, nem tudnak kommentelni. Próba, lássuk.
  (2011-12-29 21:32:23)
  Dorkarácsony
 • Pearl: Szia! Egy picit döcög az Adventi játék, mert ketten vagytok, akik a jelentkezéskor lehagyták az @-mail címüket. A hozzászólásodra már válaszoltam és ott is megírtam. Kérlek légyszíves pótolni:)
  (2011-11-29 15:59:31)
  Szüleid
 • Gwen: Szép tökök, főleg a macskás tetszik! :-)
  Unoka szépen nődögél... jó, hogy apróságokat is összeírsz neki, jó lesz ezeket olvasni, ha megnő!
  (2011-10-17 11:36:59)
  Tökös nap
 • Banyuka: Jóóóóóóó! Mééééég!
  (2011-08-30 21:38:59)
  Pihenőkacsa