Nagy(i)kaland

Pancsamama nagyikalandjai Gyöngyömpipivel

Glória

Raktál a fejebúbjára egy-egy műanyag karikát Alexabarinőnek, Ibolyanéninek, sőt Neked is jutott. Ibolya örvendezett, milyen jó neki, kapott egy koronát, királynő lett.

" Hát nem tudod hogy angyal vagy? Azoknak GLÓRIÁJUK van!"

Kalácserdő, borpatak.

Annyira szép idő lett! Bölcsi után apud kivitt a játszótérre bandázni. A kismotor és a labda veletek ment, de vesztedre. Irigy kutyálkodtál. A zöldszemű szörny nem engedett játszani, inkább ültél a kismotoron, két kézzel a labdát ölelve, nehogy valaki hozzáérjen.

A szemöldökráncolást nem kéne többet gyakorolnod, néha már direkt csinálod a hatás kedvéért.

A spontán mesemondást viszont szuper módon teszed, Erzsi gondozónéni felvette a telefonjára a hangod és a kezembe nyomta délben, hallgassam. Szóval, Piroska elment a mamájához, de nem vitt kalácsot meg bort, hanem a farkas segített neki kalácsot, bort keresni az erdőben. A lényeg ennyi volt, a szóhasználat viszont élvezhető és fordulatos, majdnem körbeért a szám a fejemen, annyira tetszett. Ha Erzsi átküldi valahogy felrakom ide, ezt hallani kell.

Átnézek hozzád, odarohansz, felemellek, összebújunk, szorosan, a puszi után két kézzel símogatod az arcom. "Mama, ugye átjöhetek hozzád?" Esztivel összenézünk, bólint. Mehetünk. Jönne  Alexabarinő és Lackóbarát, de végül maradnak. A 3 muskétás.

Nemsokára Húsvét. Már gyűjtögetjük a kívánságokat, első helyen áll a babakonyha. Szegééény nyuszi! :)))

 

 

Hahó! Irány a konyha!!!

Eltelt egy kis idő. Páran már hiányolták egyedi beszólásaidat. Előlegben annyit: Eszter gondozónéni kérdésemre, átadna-e Téged a kiscsoportba, hogy legyen több hely a bölcsiben, azt mondta: Nem szívesen. Szeretné még élvezni a társaságod, mert pályafutása alatt ilyen gyereke nem volt.

Akkor ízelítő "lárvaházi" tetteidből.

Még pelusozol. Ellenállsz minden olyan kezdeményezésnek, ami a peluson kívüli esemény lenne. Ráadásul nehezen jön a dolog, igazán megszenveded néha, így, mikor látják hogy guggolsz, békén hagynak. Hogy ez visszaélésekre ad módot? Hogy délben, mikor már mindenki lefeküdt az ágyikójába, Te odaguggolsz melléjük és szóval tartod Őket? Ha rádszólnak, rávágod:" KAKILOK! " Azaz hagyjatok békén.Alexa barinő olyan seveledsenélküled helyzetet foglal el a kapcsolataidban. Irányítod, rángatod, amiért nagyon haragszunk, de ha nem, akkor Alexa kezdeményez. Valamelyik nap orvosost játszottatok, állítólag négyszer kellett felöltöztetni benneteket, mert ugye a vizsgálat, az komoly dolog, nem ruhástul van az kérem!Kaptatok egy nagy - színes kukacot, ami alagútként is működik. Minden bölcsis felfogta a figyelmeztetést, nem szabad felmászni a tetejére. Hát, talán kitalálod, ki volt aki először felmászott rá és a szívbajt hozta a gondozónénikre?Éhes voltál délben, de a gondozási sorrendet be kell tartani. Számomra is érthetetlen dolog, de ha ez a szokásrendszer, ámen. Te viszont már nagyon ettél volna. Leültél az asztalhoz és Ibolyának jeleztél: HAHÓÓÓ! HAHÓÓÓÓ! Kérek enni! Ibolya viszont felvilágosított, majd jön be Eszter és Ő szed neked. Ránéztél a mély kékségű szemeiddel. " Miért, Te nem tudsz szedni Nekem? " Valahol igazad volt, csudába a betarthatatlan szabályokkal!Átjöttél egy kicsit hozzám a kiscsoportba. rajzoltál. Odajött Zalánka, két db. műanyag dínóval, hogy megkérdezze Tőlem, mi a nevük ezen állatoknak. Ránéztél,alaposan megnézted és rávágtad: "Tüskésfarkú!"

Kész, én akár haza is mehetek.Hazavittelek a bölcsiből. Megvolt a mese, beszélgetés. Nagyon törhetted a fejed, mert egyszercsak megszólaltál ékes nyelvezettel.

"Mama, Tata, süssünk palacsintát! Töltelékeset. Mindjárt hozom a receptkönyvemet és megnézem, hogyan kell csinálni. (elővettél egy könyvet, szétnyitottad, olvastad," igen, ez jó lesz") Kész. Mehetünk. Mákos lesz és lekváros.(kimentél a konyha felé, visszafordultál, ránknéztél, komolyan) Mama, Tata, IRÁNY A KONYHA! GYERÜNK!"

Lehetett ennek ellenállni? Tati még az ősrégi mákdarálót is megkereste és együtt daráltatok. Közben a teafilter papírvége került a kezedbe. "Jé, ez olyan, mint egy kis könyvecske! Olvassak belőle? Olvasok. MEGHíVÓ! Szabó Gyuszi szeretettel meghív a szülinapi partijára. Gyertek el."

Ki az a Szabó Gyuszi? Fogggalmunk sincs, de jól hangzott.Hazajött Londonból anyud kuzinja. Meglátogattuk, ott volt az egész család. Másodunokatestvéred első osztályos, Saci. Bemutatta büszkén az olvasó tudományát, sőt, Neked is olvasott mesét. " Most én mesélek!" mondtad, kezedbe kaptál egy képest és meséltél. Saci elhűlve nézett ránk és döbbenten jelentette ki:Tud olvasni!!!!

Bizonyááám! 2 év és 5 hónap nagy idő, fantázia, szókincs adott, a képek szépek, Berecz András kutyafüle hozzád képest.

Folytatás következik...

"Csengő barack, mosolygó alma és szóló szőlő! Azaz a 3 bölcsisnénink."(A háttérben kattogtatok)

Láttatok már táncoló pávát? Nem? Itt van, ni!

 

Cimkefelhő
Feedek
Megosztás
Legfrissebb hozzászólások
 • Pannus: Kedves Hajni! pancsi2@vipmail.hu
  (2012-09-20 14:43:50)
  Repülő
 • HHajnalka: Kedves Pannus, hogyan tudom Önt e-mailen utolérni? Fontos lenne.

  Hajni
  (2012-09-19 21:36:05)
  Tejbegríz és bicikli
 • Gáborné Hevesi Márti: Jajj, Pancsika, ez olyan szépen leírtad, hogy elbőgtem magam!! De nagyon szeretnék én is megöregedni szépen, és látni a kis cserfes unokáimat, remélem olyanok lesznek, mint a Dorka, aki tündéri, épp, mint a nagymamája! Jók a génjei, na! :) Puszi, és nagy ölelés.Márti, Algyőről.:)
  (2012-07-06 11:06:45)
  Dorkádiák 14.
 • Lindi: Nem hiába szeretlek én!!!! :))) <3
  (2012-06-06 15:00:47)
  Arcpoétika
 • fruzsina: Már ezért megérte a "táncolóba" hordani a lányt. :)

  (2012-01-22 21:58:42)
  Csuhajjja!!!
 • Banyuka: Szerintem tudnak. :))

  (2012-01-01 01:21:12)
  Dorkarácsony
 • Zoltánné: Panaszkodnak, nem tudnak kommentelni. Próba, lássuk.
  (2011-12-29 21:32:23)
  Dorkarácsony
 • Pearl: Szia! Egy picit döcög az Adventi játék, mert ketten vagytok, akik a jelentkezéskor lehagyták az @-mail címüket. A hozzászólásodra már válaszoltam és ott is megírtam. Kérlek légyszíves pótolni:)
  (2011-11-29 15:59:31)
  Szüleid
 • Gwen: Szép tökök, főleg a macskás tetszik! :-)
  Unoka szépen nődögél... jó, hogy apróságokat is összeírsz neki, jó lesz ezeket olvasni, ha megnő!
  (2011-10-17 11:36:59)
  Tökös nap
 • Banyuka: Jóóóóóóó! Mééééég!
  (2011-08-30 21:38:59)
  Pihenőkacsa