Gyorsan telt az idő. Párszor elmentünk még együtt ide-oda, megnéztük a 9 és 3/4 vágányt , közben - ugye emlékszel - a kirakott zongorán játszó idős embert hallgattuk,aki népszerű gyermekzenéket kezdett el klimpírozni, ahogy Téged meglátott. Anyáddal jobban élveztük, fogadom.

Ed vendéglője? Nekem tetszett. Békebeli amerikai stílusú, piros boxos, rockzenés, pultos hely, igazi jeges kelyhekkel, sültkrumplival. Ami meglepett, a pincér hozott Neked rajzlapot, ceruzát. Beszélgettünk és azon törted az agyad, holnap, ha hazarepülünk, mit pakolj a bőröndbe.

Igen nehéz feladat elé állított bennünket a dolog. Ugye, a ruhák, no meg a cipők. Ezeken felül az itthoni kispajtásoknak csokik, meglepik, Pancsamama is beszerzett néhány "nélkülözhetetlen " cuccot.

Másnap izgultam, milyen lesz Veled a repülőúton. Viszont amire nem számítottam, az az, hogy az egész repülőtér a sivalkodásod hallhatja és minden szem ránkszegeződik a vámvizsgálatkor. Mindennek az oka a plüsscica, ami hozzádnőtt, veledvan, biztonságot ad. Bőszen szorongattad sorbanállás közben, viszont cseppet sem akadályozott meg abban, hogy a kordonokon hintázz és lóbáld a kötelet, meg az idegeimet.

Előttünk, mögöttünk hosszú sor, bábeli nyelvzavar, sehol egy ismerős hangzású szó. Fogtam a hátizsákod, a kézipoggyászt, kabátot és néha Téged. Sorrakerültünk, automatikusan tettem a táskákat a ládába, a kabátot...lépek veled együtt a mágneses kapu felé. Rám szólt a vámos angolul, a cicát is a ládába kell tenni.

ITT ! Kezdődött a cirkusz, amit előadtál. Ordítva, sivítva váltál el a "daimonodtól", a kapun nem tudtalak áthúzni, felvettelek, átmentünk, sivított a kapu is, fémet jelzett. Cipőket levenni, közben a nyakamban lógtál, ordítva. Az indiai, vagy iszlámista? vámosnő , bekötött fejű, félreállított és végigmotozott, közben sivítottál a fülembe, mondtam én hogy szori, de szerintem nem hallották. A röntgengép kiköpte a ládánkat, végre szabadultunk, OTT A CICA !!! Kézbekaptad. Leültettelek, felhúztuk a cipőt. Szakadt a víz rólam, rendesen. Pfffffff..........ezek után a repülőút símán ment, végig meséltem.

Folyt.köv.

Ui: Aki látta az Arany iránytű című filmet, az tisztában van a daimon jelentésével. Aki nem, annak csak annyi: minden gyereknek van daimonja, aki egy kis állat és láthatatlan szálakkal össze vannak nőve-részük. Ha elvágják ezt a szálat, a gyerek elveszti személyiségét....