Nagy(i)kaland

Pancsamama nagyikalandjai Gyöngyömpipivel

Rohan az Idő...

Az Idővel baj van. Soha nem elég, mindig siet, szalad, nem áll meg. Különösen, ha azt szeretnénk, lassítson, dupla sebességre kapcsol.

Nálunk is ez történt míg itthon voltál. Minden napra jutott 1-1 rokonlátogatás, ovi, kisbarátok. Alexabarinővel az oviban találkoztál. Megálltatok egymással szemben és néztetek egymás szemébe. Majd jött az ölelés és az egész délelőtti közös, a többi gyerektől elvonult játék. Az Idő itt úgy járt, mint a társasjátékban aki rosszat dobott: lépjen vissza a kezdő lapra. Mintha el sem múlott volna az a majdnem egy év, folytattátok a játékot, ahol tavaly abbamaradt.

Tudod Dorka, a mesék visszavisznek az időben , elrepítenek másik dimenziókba, megvalósítják álmainkat, titkos vágyainkat. Minden este kirándultunk a fantázia világába, néha repetáztunk is. Az ország nélküli , pirosharisnyát viselő királykisasszony volt a kedvenced, aki kereste a birodalmát, vándorolt egy szekéren,kedvenc lovával, a végén pedig beleszeretett egy udvari bolondba, összeházasodtak és máig vándorolnak.

Mert ott az országunk, ahol a szeretteink vannak. Megértetted.

Tovább»

Otthon, édes otthon

Hazaértünk. A gépen szájzárig meséltem és gyorsan eltelt a 2 és fél óra. Az itteni meleg mellbevágott , de annyira új élmények tömege ért bennünket, oda se néztünk. Csomagvárás közben felültél a szalag szélére, alig birtalak leszedni onnan, attól féltem közékeveredsz a bőröndöknek. Zoláék jöttek értünk, egy kicsit várni kellett rájuk. Nyújtogattad a nyakad, nézelődtél és kijelentetted, nem látsz sehol Anitaformát. (Zola barátnője)

Végre! Becsatoltunk a gyerekülésbe, amit nem viseltél el, nagy könyörgéseid után végül az ölembe ültettelek és azonnal elaludtál. Tati nagyon várt bennünket, kb. éjfél körül vittünk be a karjainkban, mondanom sem kell, azonnal kipattantak a szemeid, végigsímogattál minden bútort, megnézted, megtapogattad a környezetünkben fellelhető összes tárgyat. 9 hónapja voltál itt utoljára. Szinte hallottam a gondolataidat, amint előjöttek az emlékeid. Megható volt.

Éjjel 2 óra elmúlt, mire ágyba kerültünk. Fogtam a kezed és arra gondoltam:

-Ugye reggel is itt leszel még?

- Hát persze Mama! - válaszoltam helyetted.

Az első napod, még fáradt vagy, látszik a szemeiden.


Cimkefelhő
Feedek
Megosztás
Legfrissebb hozzászólások
 • Pannus: Kedves Hajni! pancsi2@vipmail.hu
  (2012-09-20 14:43:50)
  Repülő
 • HHajnalka: Kedves Pannus, hogyan tudom Önt e-mailen utolérni? Fontos lenne.

  Hajni
  (2012-09-19 21:36:05)
  Tejbegríz és bicikli
 • Gáborné Hevesi Márti: Jajj, Pancsika, ez olyan szépen leírtad, hogy elbőgtem magam!! De nagyon szeretnék én is megöregedni szépen, és látni a kis cserfes unokáimat, remélem olyanok lesznek, mint a Dorka, aki tündéri, épp, mint a nagymamája! Jók a génjei, na! :) Puszi, és nagy ölelés.Márti, Algyőről.:)
  (2012-07-06 11:06:45)
  Dorkádiák 14.
 • Lindi: Nem hiába szeretlek én!!!! :))) <3
  (2012-06-06 15:00:47)
  Arcpoétika
 • fruzsina: Már ezért megérte a "táncolóba" hordani a lányt. :)

  (2012-01-22 21:58:42)
  Csuhajjja!!!
 • Banyuka: Szerintem tudnak. :))

  (2012-01-01 01:21:12)
  Dorkarácsony
 • Zoltánné: Panaszkodnak, nem tudnak kommentelni. Próba, lássuk.
  (2011-12-29 21:32:23)
  Dorkarácsony
 • Pearl: Szia! Egy picit döcög az Adventi játék, mert ketten vagytok, akik a jelentkezéskor lehagyták az @-mail címüket. A hozzászólásodra már válaszoltam és ott is megírtam. Kérlek légyszíves pótolni:)
  (2011-11-29 15:59:31)
  Szüleid
 • Gwen: Szép tökök, főleg a macskás tetszik! :-)
  Unoka szépen nődögél... jó, hogy apróságokat is összeírsz neki, jó lesz ezeket olvasni, ha megnő!
  (2011-10-17 11:36:59)
  Tökös nap
 • Banyuka: Jóóóóóóó! Mééééég!
  (2011-08-30 21:38:59)
  Pihenőkacsa