Régen írtam, nagyon rég.  Most miért is? Elmondom. Nagymama kép.Könyvekben, facebookon, versekben. Idegesít. Irritál. Sért.

Mert szerintük a nagymamák:

-kövérek. Mondjuk ez speciel stimmel. Nálam, de nem mindenkinél, ismerek olyan nagyit, aki simán végig lejthetne a kifutón, szőke, de csak a haja, imádja a cipőket.

-ráncos arcúak. Na neee! 58 vagyok, de nem múmia! Avonék belőlünk élnek. Amúgy ránc és ránc között is külömbség van, nem?

-sütnek. Igen, a Géza cukrász isteni krémeseit.

-állandóan fakanállal a kezükben állnak a sparhelt előtt és főznek. Ja, Bali tálat főzök ha vendég jön, aki kéri, megadom a telefonszámukat. Egyébként a 10 pontos kérdés a családomhoz, hogy mit főzzek, a válaszok is azok. Pálinkát anyus, vagy, nyerset.

-kötöget. Megpróbáltam, bizony! Azóta ha valamelyik családtagomat meg kell rendszabályozni, a fenyegetésem az, hogy "Vigyázz, mert kötök neked egy mellényt!" (a kötögetés helyett kézimunkázást írnék, de a huncut kétértelműség miatt nem tettem)

-befőtteket tesz el. Van fagyasztóláda nem?

-ősz a haja, kontyos, kendős. A fodrászok meg csődbe mennek. Ja.

-az unokák ott ülnek a lábánál és szájtátva hallgatják a mesét. Amúgy nincs wifi, nem működik a tablet,  a kábeltévé szünetel.

-takarít, porol, fényesít, söpröget, stb. Naaaa, nem takanyózok állandóan, de még nem jött rám a takarító kommandó.

Mielőtt valakinek is megfordulna a fejében, hogy ez a nő egy lusta dög, elárulom, dolgoztam, nem értem rá a nagyiidea beteljesítésére, de majd most! Csak figyeljetek,figyeljetek,figyeljetek............